Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ», της Νικόλ-Άννας Μανιάτη - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

«ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ», της Νικόλ-Άννας Μανιάτη - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 424 και 
Τιμή: 15,93 €

Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του νέου βιβλίου της αγαπημένης συγγραφέως και είμαι κατενθουσιασμένη! Όμως, προτού αναρτήσω τον πλήρη σχολιασμό μου για ολόκληρο το βιβλίο, θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια αποσπάσματα που μου έκαναν εντύπωση, μεταξύ άλλων. 
Πέρα από την πολύ έξυπνη, πρωτότυπη και ευρηματική πλοκή, η συγγραφέας διατυπώνει και κάποιες πολύ φιλοσοφημένες σκέψεις της, που νομίζω αξίζει να μοιραστώ μαζί σας. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Νικόλ-Άννα Μανιάτη για το εξαιρετικό νέο της βιβλίο! Κάθε επιτυχία, καλοτάξιδο!  

Απόσπασμα 1ο - Σελίδα: 50
«Ένα δώρο! Ναι, η ζωή είναι ένα θείο δώρο που δεν εκτιμάμε όπως πρέπει. Ένα δώρο που μπορούν να μας το αφαιρέσουν εύκολα, δε μας ανήκει ουσιαστικά. Το δεχόμαστε χωρίς ερωτηματικά, χωρίς ευχαριστώ, χωρίς αναγνώριση για το θαύμα που μας χαρίστηκε, μέχρι... κάτι τέτοιο να συμβεί και να καταλάβουμε πως ποτέ δε μας ανήκε ολοκληρωτικά. Άλλος κινεί τα νήματα, μια αόρατη, ουράνια δύναμη που αμφισβητούμε με αλαζονεία.»

Απόσπασμα 2ο - Σελίδα: 133
«Σκέφτηκε τον Παύλο. Του χρωστούσε πολλά. Την είχε βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό της, ν' αποβάλει τις ενοχές, μα πάνω απ' όλα να μάθει πόσο συγκλονιστική είναι η ανθρώπινη επαφή και ο έρωτας όταν τον μοιράζεσαι νιώθοντας απόλυτη εμπιστοσύνη και απέραντη αγάπη για έναν άνθρωπο που σκέφτεται τα δικά σου συναισθήματα πάνω απ' τα δικά του. Που νοιάζεται ν' αγγίξει την ψυχή σου και όχι το κορμί σου μόνο, που σε κρατάει στην αγκαλιά του για να προσφέρει παρηγοριά, ζεστασιά και τρυφερότητα και όχι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.»

Απόσπασμα 3ο - Σελίδα: 418-419
«Δεν υπήρχε το ασίγαστο πάθος στη σχέση αυτή, ο θυελλώδης έρωτας που τύφλωνε τη λογική. Μια ήρεμη, σταθερή, αμερόληπτη αγάπη μόνο. Μια αγάπη που πρόσφερε, δεν απαιτούσε, που περιέβαλλε με ασφάλεια και σιγουριά, που επέτρεπε όνειρα να σχηματιστούν σε γερές βάσεις. Μια αδελφή ψυχή που ηρεμούσε τα ανταριασμένα κύματα της ραγισμένης της καρδιάς.»

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
"Δυο καλά κρυμμένες επιστολές αποκαλύπτουν τα σχέδια του συζύγου της για το μέλλον της. Πώς θα αντιδράσει η δυναμική και όμορφη Μαριλένα Νέβα όταν θα δει τη ζωή της να ανατρέπεται; Όταν θα συνειδητοποιήσει πως ο μοναδικός άντρας που αγάπησε και εμπιστεύτηκε την πρόδωσε; 
Αλλόκοτος, πρωτότυπος και σκληρός ο τρόπος που θα επιλέξει να πάρει την εκδίκησή της. Θα παίξει με το μυαλό του, προσπαθώντας να τον μετατρέψει σε ένα άβουλο ον. Θα τα καταφέρει άραγε, και ποιο θα είναι το τίμημα; 
Η ευρηματικότητα του γυναικείου μυαλού όταν η προδοσία γεννά την εκδίκηση!"

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική συγγραφέας που με την μαγική της πένα ξέρει να αγγίζει απόλυτα την ψυχή....
    Καλή επιτυχία στο έργο της! Πάντα καλοτάξιδα τα βιβλία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή