Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ 16/7/2017 - «Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑΛΙΑ», της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου (Εκδόσεις: Ανάτυπο)

Την Κυριακή 16/7/2017 θα κληρώσουμε τρία (3) αντίτυπα του εξαιρετικού, βραβευμένου παιδικού βιβλίου «Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑΛΙΑ» της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου, προσφορά της συγγραφέως.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας ακολουθείστε απαραίτητα ΟΛΑ τα παρακάτω βήματα:
(1) Εγγραφείτε ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ στο μπλογκ μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», με «Δημόσια Παρακολούθηση», προαιρετικά, ώστε να είστε ορατοί στους διαχειριστές.
(2) Γράψτε μας, υποχρεωτικά, το ΣΧΟΛΙΟ σας στην παρούσα ανάρτηση στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», το οποίο και θα αποτελέσει αποκλειστικά τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό μας.
(3) Πατήστε, υποχρεωτικά, «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στη σελίδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» και στη σελίδα της συγγραφέως  Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου στο Facebook.
(4) Κάνετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ της παρούσας ανάρτησης στο προφίλ σας, προαιρετικά.
(5) Προσθέστε στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», όσους φίλους σας νομίζετε πως θα ήθελαν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό μας.

Έγκυρα θεωρούνται τα σχόλια μόνο των συμμετεχόντων που έχουν ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα συμμετοχής στο διαγωνισμό μας (εννοείται αποκλειστικά κάτοικοι Ελλάδας και με ένα μόνο σχόλιο ανά άτομο).
Ευχαριστούμε πολύ την αγαπητή συγγραφέα Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου  για την προσφορά της και ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!

«Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑΛΙΑ», της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου
Εκδόσεις: Ανάτυπο
Σελίδες: 68
Τιμή: 10 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

«Δυο αδέλφια, ο Ρήγας και η Ροζαλία, ζούσαν ευτυχισμένα μαζί με τους γονείς τους, σε ένα φιλήσυχο χωριό. Ώσπου μια μέρα, ένα αναπάντεχο γεγονός, έρχεται για να ταράξει την ήρεμη οικογενειακή ζωή τους και να την μετατρέψει σε εφιάλτη!».


«Μια μέρα που οι αλκυονίδες κλωσούσαν τα αβγά τους, τα δυο αδέλφια επωφελήθηκαν από τη χειμωνιάτικη λιακάδα και βγήκαν από το σπίτι. Κατέβηκαν στην αυλή και άρχισαν το παιχνίδι. Ξεκίνησαν από το κυνηγητό και σύντομα έφθασαν στο κρυφτό. Ήταν η σειρά του Ρήγα τώρα να τα φυλάει και της Ροζαλίας να κρυφτεί, να βρει την τέλεια κρυψώνα. Ο Ρήγας έβαλε τις παλάμες του στον κορμό μιας γέρικης καρυδιάς που είχαν στην αυλή, δίπλα στη βρύση, και στήριξε πάνω το κεφάλι του. Ύστερα, έκλεισε τα μάτια του κι άρχισε να μετράει αργά μέχρι τα εκατό: «Ένα… Δύο… Τρία…». Και ο ήχος από την αρίθμηση του Ρήγα, σκέπαζε κάθε άλλο ήχο.»


«Έτσι, ο Ρήγας, έφυγε από το σπίτι και άρχισε την αναζήτησή του σε άγνωστους και μακρινούς ορίζοντες. Σ’ όλη την πορεία του, οι προσευχές της μητέρας του ταξίδευαν στον άνεμο σαν αόρατα πουλιά, που το φτερούγισμά τους έφθανε στ’ αφτιά του σαν μελωδική σύνθεση, παραμυθία στην απελπισία του.
Ενώ, οι ευχές του πατέρα του θύμιζαν απογευματινό αεράκι, που η αύρα του μετέφερε μυρωδιές από ευωδιαστά άνθη κι έφθανε μέχρι το πρόσωπό του σαν τρυφερό χάδι, βάλσαμο στις κακουχίες του.»

Εικονογράφηση έγχρωμη: Ελένη Kαραπάνου.                                                           
Βραβείο: Β΄ Έπαινος Παραμυθιού, από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου Αττικής, σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της, το 2012.                                                                                                            
Το βιβλίο έχει ως θέμα την αδελφική αγάπη. Απευθύνεται σε μικρά και σε μεγάλα παιδιά.  Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια.
 
Βιογραφία Συγγραφέως:

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως παραμύθια και διηγήματα, έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία, είναι το βιβλίο της ''Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια'', το οποίο έχει ως θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.  Η συγγραφέας εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών και παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη. Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στη Έδεσσα.
                                                                                                             



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου